Drukuj
Odsłony: 494

cropped pakietm

Tegoroczny Tydzień Bibliotek już minął i w Miejskiej Bibliotece Publicznej im. dr. Michała Marczaka w Tarnobrzegu był inny niż poprzednie, obchodzone od  8 do 15 od maja, regularnie przez 17 lat. COVID- 19 spowodował, że nasi czytelnicy prawie przez 2 miesiące nas nie odwiedzali. Nie przychodzili po nowości wydawnicze, nie uczestniczyli w różnych formach promujących czytelnictwo. Byli tacy, którzy tęsknili za zapachem nowej książki, światem zapisanym na jej kartach

Nam, bibliotekarzom również bardzo brakowało życzliwych uśmiechów naszych czytelników. Zamknięte drzwi w bibliotekach otworzyły się przed rozpoczęciem Tygodnia Bibliotek, którego hasło brzmiało „Zasmakuj w bibliotece”.  W pierwszym dniu, 4 maja, w zmienionej scenerii czekaliśmy na naszych czytelników oferując im przygotowane przez bibliotekarzy nie tylko nowości wydawnicze. Rozpoczęło się na nowo „smakowanie”, które  trwać będzie dłużej niż Tydzień Bibliotek, a  dla wielu osób także przez długie lata. Czytelnicy w książkach odkrywać będą, tak jak dotychczas, różne smaki przygody, miłości, podróży, życia… no i oczywiście jedzenia. Na początek proponujemy kilka wybranych przepisów kulinarnych z książek, nie koniecznie kucharskich, znajdujących się w naszych zbiorach.

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 13.jpg 14.jpg

15.jpg 16.jpg 17.jpg

18.jpg 19.jpg 2.jpg

20.jpg 21.jpg 22.jpg

23.jpg 24.jpg 25.jpg

26.jpg 27.jpg 28.jpg

29.jpg 3.jpg 30.jpg

31.jpg 32.jpg 33.jpg

34.jpg 35.jpg 36.jpg

37.jpg 38.jpg 4.jpg

5.jpg 6.jpg 7.jpg

8.jpg 9.jpg cropped-pakiet.jpg